May 4, 2009

Another classical CD





I bought this CD for my little daughter recently when we're back to our hometown. A good thing is even though it is 'Mozart' but it's a mixed CD. Among my favorite are Voice of Spring (Strauss II), Fur Elise (Beethoven), Habanera (From Carmen)(Bizet) and Dance of the Swans (From Swan Lake)(Tchaikovsky). She has few therapy sessions. Sounds therapy (untuk mak dia jugak ni! Hehehe) in the morning and motor skills therapy during afternoon (kadang² skip juga.. bad me!).



I also bought a soft toy for her. An 'elephant'! Semasa saya membeli permainan ini tidak terlintas langsung si gajah mampu membuatkan tangan Syafiah yang sebelah kiri lebih bergerak aktif. Tangan kirinya di samping kurang aktif, kurang juga lurusnya terutama sekali ketika dia menggenggam tangan. Tapi bila ada gajah ni tangannya lurus disebabkan dia cuba menggenggam permainan tersebut. Stimulasi tanpa sedar. Gajah ini juga berbunyi! Good for her left ear.


p/s : Syafiah rasa insecure dengan orang asing even her own auntie... Semalaman naik keta dia dok di baby seat belakang bersama dengan Mak Ngah dia. Mata asyik celik je... takut nak tido gamaknya!

5 comments:

mirah said...

k sue, saya berminat lh nk try pasang lagu classical nih tp saya tak tahu mana nak download. Nak beli lagilah payah ni. Heheh blh k sue link kan saya ke site yg sesuai? tq. Saya try search tp yg jumpalink cerita psl mozart etc, tak jumpa cth lagunya. Ke saya yg salah tekan. Maklumlah tak terror IT nih..

ibuVouge said...

salam
kak sue, saya pun nak tanya soalan sama macam mirah...

kiss kiss unt syafiah

suealeen said...

mirah dan ibuVouge:
kalo tak pernah dengar memang tak tahu apa nama lagunya sebab banyak lagu klasik ni. yang biasa dengar pun belum tentu tahu tajuknya... mungkin akak boleh lakukan sesuatu...

mirah said...

yes yes, looking fwd nih..

suealeen said...

mirah:
done!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin