May 14, 2009

Tag question...

I got this tag from Kak Yanti, one of my neighbours and a blogger. Perangai tak senonoh aku ni, suka peram tag. Btw, I first met her at Q as her son is one of the Q students. Only he's 6, meanwhile Mastura is 5.



I've been to this awesome place.
Where on earth is this place?



Clue #1 - At Perak-Kedah border.


Clue #2 - Someone's home sweet home.


Clue #3 - You need to climb up in order to be at the top.


Clue #4 - Greenish surroundings.




Clue #5 - Beautiful flowers are everywhere too.


Friends I would like to tag:

-
Intan
-
Jiey
-
Mirah
- Kak Pnut
-
Awa
-
IbuVouge
- Tambah lagi sorang Ibu Uwais Ameenah


Where on earth is this place?




My word :
1- There are a lot more places we've visited. We don't have a digicam until now. These photos were taken when I was the caretaker of office's camera (IXUS). I'm now using my camera phone to take photograph. Memang ada niat nak beli digicam or even DSLR tapi buat masa ni ada pun tak pe, tak de pun tak pe. Sila teka tempat ni di mana sebelum saya memberikan jawapannya dalam masa seminggu. To mama Ammar and all, this is the way this game should be played! It should be played twice (two entries). One, to ask questions with the photos. Two, to answer the tag.

2- Syafiah's eye test turned out to be very positive. The power of her eyes is normal. The only problem is the optic nerves. They are not fully functioning but they'll keep improving from time to time. As per the ophthalmologist advice, we need to stimulate her eyes by switching on and off a small amount of light into her eyes. Same goes with colors or flashcards.

3- Mastura came back on 3.30pm. The principal herself brought her home.

"Seronok pergi zoo. Ada zirafah, gajah, zebra, monyet, monkey...." hahahahaha! I just have to wait for the photos.

9 comments:

intan mama ammar said...

eh, aku confuese la... camna nak jawab tag ni. letak gambar sendiri ke camna ni? instruction please...

suealeen said...

Intan:
hang kena letak gambar tempat hang pi jenjalan... tanya dulu, jawab kemudian.. jangan jawab di ruangan komen. kira kena buat 2 entry. 1- tanya dengan gambar. 2- jawab tag, ke mana hang pi...

Pnut said...

erkkk kena buat ke tag ni..ayoooo ada ke gambar nya..ehehehe

kena godek, tp tatau berapa lama akan menjawab tag ini

ibuVouge said...

salam kak sue
eheheh.. insyaALLAH nak buat..

gembira baca perkhabaran syafiah

saya berulangkali baca entry kaksue 'tentang kurniaan tak terduga tanpa hadnya'

ada sesuatu menyentuh hati saya

lagi saya baca lagi ia meresap dalam hati

tq kak!

iBlog said...

hai, sue...

i'll try to figure it out.

Sori, Kak Yanti tak cam yang mana satu Sue. Maybe i know you face but i dont recall your name.

Kalau terserempak tengah jalan, tegur ya.... :-D

mirah said...

kena tag juga kat sini ke? kih kih mirah ni mmg malas jwb tag. Takpe nnt mirah cuba jawab k.

Btw, bagus lah mata syafiah ok je tu. Next app for khadijah bulan 9 ni kot. Huh lambat lagi tu..ada yg terlupa nnt ni kan..

suealeen said...

Pnut:
tak pe kak... take your time!




ibuVouge:
rasa macam nak buat entry part II plak...




iBlog:
nanti kita tegur kak Yanti bila jumpa insyaAllah. probnye saya ni jarang kuo rumah kecuali time sidai baju.




mirah:
Syafiah punya eye appointment next year pulak.. 14-01-10. appointment berderet-deret je la kita ni.

~:|:sara:|:~ said...

jawapan dia mst la aku tau..

*rumah samsudin b. hj hamid(achek), padang tamat, pengkalan hulu, perak*

:)

suealeen said...

~:|:sara:|:~:
sudah barang pastilah anda tahu.. kerana anda adalah salah seorang kroni warung kopi... cettt!

tapi tak de hadiah no!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin