Jun 17, 2009

Father's day is around the corner

Father's day is just around the corner. I was really excited creating online card yesterday. Can't wait to share it with my online friends, even I can't wait for 4 more days! Gigih ni...

Sebenarnya saya hampir lupa dengan event ni. Almaklum sajalah hari bapa kami sambut hari².. hehehe.. Saya tengok ada yang anjurkan contest. Baru terfikir pasal event ni. Since it's a special day with a special date, why not creating an e-card, right? I know, my husband is a loyal reader to this blog. Dia mesti excited dapat card cam ni. Tambah lagi kalo boleh print dan surprisekan dia. Kan kan kan!

People say, behind every successful man, there's a woman stands beside him. However, in our marriage it is most of the time we back each other up. He's a responsible and a funny father (kadang² garang juga). He takes Syafiah to her occupational therapies and hospital's appointments, does therapy at home, plays with children when he has the time, took care of Syafiah when she was in hospital, allowed Mastura to sleep on his laps when she was a toddler, prepares FM during day and night, bathes all the children, takes Mastura to school every morning, takes care of children when they're sick, etc.

Kadang² efforts dia lebih dari saya sendiri. Saya tak menyesal berkongsi hidup dengannya. Without his endless support, I don't think I could go through the rough times.





Beside him, I would like to take this opportunity to wish all fathers in the world - Happy Father's Day. To my father-in-law, to my cousins, to my brother-in-laws and especially to all fathers who are strong and patient in bringing up their special needs children.

My father? I lost him in 2001. I love and miss him so much. Al-Fatihah...





7 comments:

miela77 said...

To whom who still have a father...please respect your father as well as ur respect ur self...my father dah pass away since 1 years old...means...iela tak penah rasa kasih sayang seorang ayah...bapa tiri ada...tapi tak sama cam bapa sendiri..even dia layan kita elok tapi tak sama mcm dia layan anak2 sendiri...daku sering menangis masa kecil kerana tak dapat bergurau senda seperti adik2 ku...

Hidet said...

Salam.

sayangilah ibu bapa kita sementara masih sempat.

mereka amat byk berjasa kepada kita

isabelle said...

any plans to celebrate father's day?

p/s: thanks for the advice

SA7 said...

Semoga kalian sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah selalu.dan menjadi umat islam yang soleh dan solehah.Amin.

suealeen said...

miela77:
Sama la kita. Saya pun dah tiada ayah lagi. Alhamdulillah sekang ada abah. Tapi of course tak sama dengan ayah kita sendiri. Masa kecik dulu saya lambat ada adik, so dah memang biasa jadi lone ranger. Jarak antara saya dan kakak = 10 tahun, dengan adik plak = 8 tahun.





Hidet:
Pada yang tiada pun kita masih boleh menyayangi mereka dengan menjadi anak yang soleh dan solehah.

Imam Muslim, Tirmizi, Nasai, Abu Dawud, Ahmad dan Al-Darimi telah meriwayatkan daripada Abi Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w. bersabda:
"Apabila manusia mati, terputuslah daripadanya segala amalannya, kecuali tiga perkara: sedekah jariyah, ilmu yang dimanfaatkan, atau anak yang soleh yang berdo’a untuknya"





isabelle:
Tak de plan. Dok rumah. Makan².. huhu..

Welcome mate.. small matter je tu.





SA7:
Amin. Moga menjadi anak² yang soleh dan solehah.

Intan @ mama ammar said...

OMG aku sengkek gilak! camna nak celebrete?

arrr, tensi-tensi

suealeen said...

Intan @ mama Ammar:
Tak celebrate macam tak best je kan... sian hubby kita.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin