Jun 18, 2009

Tulis vs Tak Tulis, Komen vs Tak Komen


Awat hari ni kering idea nak menulis? Eh ada.. tentang Syafiah yang pandai cabut HO dia, tentang dia buat perangai 2 malam lepas sampai nak tido bukan main susah lagi, tentang dia yang dah boleh mengiring ke sebelah kanan (kalau tidak sebelah kiri saja). Tapi awat saya tak tulis tentang semua tu?

Saya tau pasai apa... saya banyak pi jenjalan/terjah tempat baru. Cari kawan² alam maya. Pastu dok menyebok dalam forum SU.net. Udahnya saya flat dan tertidur juga akhirnya di siang hari pada hari ini. Jarang saya tidur siang ni walau pun berkesempatan. Dulu masa kerja sanggup tak pi lunch pasai masuk surau, lepas Zohor boleh lelap sat. Dah ada peluang tak buat pulak.

Satu sebab lagi yang pasti adalah gambar tiada. Eh.. gambar bukan tak de. Ada. Cuma masih disimpan dengan baiknya cellphone saya yang tak de kredit tu. Saya hantar gambar sebelum ni guna GPRS ke email saya. Dah lama mengidam kabel tapi tak dapat *dalam setiap entry saya kena letak imej. Kalo tak thumbnail entry saya akan keluar signature saya kat bawah ni.... duhh!*.

Kawan² ada satu sindrom ni tak? Suka baca entry orang tapi tak tinggal jejak? Saya selalu dapat sindrom ni. Ala² nak mengomen, bila dah taip padam balik... Kadang rasa hipokrit, kadang rasa apa yang nak ditulis tu riak pun ada. Udahnya tak komen langsung. Padahal saya tahu kalau saya komen mesti la blogger tu rasa berbesar hati. Sama la kalau ada orang komen kat entry kita. Mesti rasa seronok je..







p/s : Ape jelah mak Piah ni membebel. Jangan membebal sudah! Selalu kalo mood sengal camni saya dah tukar layout dah. Memang teringin nak ubah lagi... Tengah berkira nak tukar ke Zinmag Primus layout.. huhu! Nampak sangat dah tak de kerja kan...

12 comments:

Dayah said...

SIndrom tak tinggai jejak..sindrom ni kekdg menimpa saya...

tapi saya jrg dah tulih padam balik , salu dah tulih tu submit ja... atau terus tak taip apa2...heheh

dah..jgn kering idea lagi...byk kan akak nak tulih,..hambuq ja..

| Krsty Pinky | said...

akulah orgnye yg slalu gi jenguk blog ni,tp x terkomen..
kadang2 jek komen..
ape nk jd,x taula..
kdg2 tu sbb ttibe ilang idea nk komen ape..hhahaha..
realiti tu..
tp x sangka,ada org sama mcm aku :D

Intan @ mama ammar said...

tang hipokrit tu aku selalu je rasa. dan2 tu tak jadik komen.

sue cabel apa yg ko ngidam ni. kabel hanfon apa? aku byk cabel, ko nak? heheh tapi USB cabel larrr. hahaha

Jiey^Mien said...

saya pun selalu gak tak tinggal komen.. coz kdg2 hilang kata2..

tapi ade time, nak drop komen, tapi connection problem.. geram betul.. pastu dah lupa dah nak ckp ape..

skrg ni busy benar.. mlm sempat la online.. tak sempat nak reply komen kwn2 kat blog sdr..

drop komen kat blog kengkawan jer.. =)

Zuhaini said...

oh tidak! saya bagi je komen.. haha :)

mirah said...

saya juga ada sindrom itu tapi samada daah tulis, submit je atau tak tulis langsung. Kat ofis tak leh spend byk masa blogging, blogging pun kena pantas..hihi..

Mrs Azmar said...

Kak sue,

kdg2 sy pon camtu gak..it depends on the topic la...agak2 ade idea time tu..bleh la tinggal comment..

kalo x...bc w/o comment la..huhu

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalu tak tinggal jejak..tak jumpa kasih nanti... anyway elok gak gi jenjalan jumpa kawan baru... saya pun tengah mencarik2 gi..

Cikpid said...

Sayalaa orgnye yg suke masuk blog org tapi malas lipas nk tgglkan komen..knapa ntah..padahal kalo tggl komen msti org suke ek?huhuhuhuhu...

Sy rase blog sy pon ade org msk x tgglkan komen..sbb kalo tgk traffic ramai masuk..tp komen xde..hahhahah..balasan laa tu..

suealeen said...

Dayah:
Semalam baru buat list nak buat entry apa supaya idea tak hilang lagi. Gigih!





| Krsty Pinky |:
Memang kekadang tengah taip komen, tetiba je idea bleh hilang kan.





Intan @ mama ammar:
Mood kita ni cepat berubah kan... aku nak USB cable la.





Jiey^Mien:
Tak pe.. janji ingat kawan². Say hai pun tak pe kalau dah hilang kata² tu.





Zuhaini:
Zu memang blogger dan pengomen tegar. Tapi bagus, sebab nyatakan kehadiran kita di satu² blog tu, ye tak?





mirah:
Kang tak pasal ada orang pasang CCTV pasal ada orang dok blogging kat opis.





Mrs Azmar:
Ye la kan.. topik pun main peranan. Sama dengan mood. Kalau mood baik, semua tempat nak tinggal jejak.





a.z.r.i.n.a.03.07:
Ye la kan.. tak jejak kasih plak nanti. Manalah tahu dalam ramai² tu kita boleh bersahabat rapat dengan seseorang.





Cikpid:
Akak pun selalu fikir camtu. Mesti balasan sebab tak tinggal jejak kat rumah orang. Pastu mulalah mai mood sengal tu.

cikliah said...

Puan Sue,

Saya melintas dan baca... jarang tinggal komen kat sini... ;)

suealeen said...

cikliah:
Amboiiii... mai tak tegoq no!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin