Jul 27, 2009

Akhirnya rumahku siap jua..

Entah kali ke berapa la rumah ni saya cat baru. Sebenarnya saya dah lama teringin nak tukar ke layout ni. Yang ini namanya 'Fresh Template'. Ada satu lagi lebih kurang ni juga namanya Zinmag Primus (dah bunyinya macam Transformers jek!).

Layout sebelum ni tak la teruk sangat. Cuma saya dah lama nak tukar. Satu sebab daku tak suka header dia yang kaler hitam tu. Boleh tukar kaler tapi alang² tu daku revamp la the whole thing. Penyakit nak revamp blog ni datang sejak daku menggodek blog Aboo ari tu. Tambah lagi semalam daku pasang kat dia gambar Tom Morello yang cun itu. Gambar dia yang cun, orangnya tak cun ok!

Sebab kedua - layout ni tak perlukan gambar untuk buat entry. Hahaha... asyik tagih gambar je beb. Letih la.

Tapi satu benda lagi saya nak wat. Tu pun kalo orang lain tak de masalah la. Saya nak letak balik 'read more' tu. Tapi since Sarah kata dia macam payah nak baca entry blog ni, mungkin salah satunya disebabkan oleh 'read more' tu la kot. Tengoklah macamana. Plus saya nak tambah 'older posts' atau page number kat bawah tu.

So sesiapa yang masuk masa tengah construction tadi ya ampun maaf dipinta. Abih baju korang berdebu eikk? Silap haribulan terpijak pulak paku. Jangan serik untuk datang lagi ye...







11 comments:

sya said...

hah! segar! :P

kak,
saya baru je teringin nak buat read more tu.. sebab tengok macam akak punya blog ari tu, macam kemas je...
tapi, wordpress tak ada read more lah....

| Krsty Pinky | said...

wooo..new layout..den pun suke cat2 umah ni..
tp lom jumpe yg kenan la..:D

Lady of Leisure said...

wow kak sue, rumah kak sue dah diberi nafas baru..
nice layout..
tukar layout ni bagus, macam umah kediaman gak la, kene ubah2 tempat perabot tu, baru tak boring..
keep blogging kak sue..
:)
umah saya cat hitam jer.. heheheh..

azrina said...

wah..cantik dan menarik npk..

Noina said...

wah..comey la rumah kak Sue.. :)

Dayah said...

wah..rumah bercat baru..cat ada bau ka..?? heheh

saya sgt suka !!

DeLLa said...

apa cat guna?nippon paint ka?hehehe..anyway...kemas..sy pon nk cat umah juga..tgh cari cat yg sesuai..haha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

thumbs up !..simple but nice..


p/s :sori lambat nak komen; smlam bz sesangat..

suealeen said...

sya:
Wordpress ada ‘readmore’ la Sya.. but again kalo nak masukkan dalam blog Sya tu kena reti sket² baca kod CSSnya.





| Krsty Pinky |:
Ni pun ada yang aku tak kenan. Dah kena buang dah pun...





Lady of Leisure:
Kekadang kena tukar sebab nak dapatkan mood berblog. Akak pernah rumah bercat hitam masa awal² blogging dulu la.





azrina:
Layout ni kemas sket.. tapi still ada tapinya..





Noina:
Comel tapi tak secomel Syafiah la..





Dayah:
Ni takde bau.. apa tu? Odorless? Hahaha..





DeLLa:
Pakai cat jenama cikai pun kalo cat cantik² dan kemas still orang datang jugak terjah rumah kita.





a.z.r.i.n.a.03.07:
Amboiii! Bz ka? Macam memanda menteri dah ni..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

HAHAHA...lawak tul lah Sue ni...

tulah kita nie..nak keje sndiri tk ckup modai..kena keje ngan owng..ikut instruction jelah....

suealeen said...

a.z.r.i.n.a.03.07:
Tu la.. saya ni pun kalo ada modal tak denye saya goyang jari je ni...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin