Jul 3, 2009

"Bas baru bergerak"

Most of us would be very happy today as it is Friday. Weekend will start tomorrow.

However, my husband texted an sms - "bas baru bergerak" just now. He'd be leaving for Genting to attend a course for 2 days + 1 night. Ari tu berseloroh dengan dia. Pujuklah co. supaya wife and family boleh ikut sekali. Sambil pi kursus, family boleh bercuti. Hahaha.. banyaklah cantik!

So, 2 harilah makcik tak de suami. 2 hari ni sunyilah saya. Makan tak lalu, tidur tak lena.. cewahhh.. entah² lagi parah makan dan tidurnya.. haha!

Ini kali ketiga kot kami ditinggalkan sebab suami berkursus. Sekali tu OBS di Lumut. Yang tu lama juga. Paling parah sebab cellphone dan makanan takleh bawak, even wallet dia pun kena tinggal di pengkalan. Beberapa hari tidur di chalet di tanah besar, tapi ada hari juga tidur di pulau. Yang lelaki tidur dipayungi langit. Sementara yang perempuan tidur dalam khemah.



Berkayak ke pulau yang tidak dikenali.. huhu! (tahap kejelesan meningkat bila tengok gambo ni.. dah la ada buat outdoor yang lain i.e. abseiling, etc.).


Malam ditemani unggun api.


Tidur camni je? Buatnya ada beruang mai makan.. hahaha..


Kali kedua berkursus di PD. Yang ni tiada gambar. Ada juga dia berkursus sehari je. Cik somi akan balik hari Sabtu. Tu pun sebelah malam. Hari Ahad makcik nak book dia pi air terjun, insyaAllah *tak abih penat pun lagi dah kena dera lain plak. Life.. life..*.







p.s. : Nasiblah tinggal dengan adik + suaminya. Kalo idak, lagi parah aku ni 'patah kaki'. Kawan adik, Cda pun nak mai rumah juga Sabtu ni. Ada la reason nak masak grand² sket.

12 comments:

~:|:sara:|:~ said...

hek³...
yg aku msh menunggu ni...mana la laki aku tak balik² lg...dah 2 hari dah ni..huhuhu

mirah said...

makabah saya datang esok. Yeay!..

Jiey^Mien said...

weekend, jiey pun salu kena jadik ibu tinggal..

tp since ada ian, mokcik tak kesah.. gentel ian je la.. :P

Lady of Leisure said...

kak sue, kata orang dulu2.. 'sayang isteri tinggal-tinggalkan..' ada benarnya kak, biar rindu-rinduan skit, bila jumpa nanti rasa sayang makin hangat.. :-) insyaAllah..

SyahNur said...

sy ni pun jrg kene tinggal, ade sekali hari tu hubby kene pi kursus4 hari..huhu.. mmg menggelupr, huhu... kalo da biasa kene tinggal x pe la.. ni x pernah pun!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sue.. sesekali takpe..dulu kita setawun ada 4 lima kali..dan sejak abe dah tuka keje nie... alhamdulillah..kurang sikit..

sya said...

kak sue,
awal2 dulu,
kalau hubby tak ada memang sedih la sangat... tak sabar tunggu bila la dia nak balik.. boring je..

sekarang,
asal dia tak de je, on internet 24 jam.. hahaha...

Dayah said...

saya pun salu jugak ditinggai2kan...
takpela.. suami pergi berjuang...heheh

kak Bib said...

Dlm bab kena tinggal ni dah biasa dah pada aku yg pernah menjada 3 tahun then nikah semula dgn part time husband ni...bila dah biasa dgn kehidupan kena tinggal ni membuatkan moment bersama tu makin dihargai...kadang menanti2 saat utk bertemu...makin aku rindu...ahaks...hari2 yg dilalui bagaikan org bercinta je..

kak Bib said...

To Awa...pasai apa laki hang tak balik2? tak call ke?

dia sihat tak? Dia dok rmh mak dia la tu...

hachi said...

sabo je... seb baik ada juga 3 orang peneman tu kat rumah. Kalau macam saya ni sengsara jugak... rindu tak terkata. Bila buat video call excited sangat sbb dapat tatap muka hubby. Hujung bulan ni giliran saya pulak untuk fly ke miri jumpa suami (kali pertama nak naik plane. hehehe). Tak sabo rasanya.

suealeen said...

~:|:sara:|:~:
Hang lagi sadis kan.. asal malam ja laki tak dak.. uwaaa..





mirah:
Entah bilalah akak nak balik Perak.. rindu kat mak..





Jiey^Mien:
Makcik ni dah ada 3 anak pun kesahkan lagi hubby tak de.. pasangan sejoli la katakan.. (mao muntah hijau orang baca :P).





Lady of Leisure:
Tu orang dulu. Orang sekang ni kalo tinggal bini tambah kalo lelama.. ada makna tuuuu! Hahaha.. bahye²..





SyahNur:
Sangatlah benarnya.. pasal jarang kena tinggal.





a.z.r.i.n.a.03.07:
Ala.. saya ni ngengada.. bukan jauh pun dia tinggalkan saya. Bukan selalu pun.. hehe :P





sya:
Internet ni memang barang wajib.. at least inilah ruang sosial akak dengan dunia luar. Orang tak keje camnilah..





Dayah:
Cewahhh.. hang nak tau Dayah.. Semalam sepatutnya ada lecture. Tapi CEO dia cakap kat lecturer jemputan tu tak payah buatlah. So semalam dia senggang ja la. Pastu pi jenjalan kat theme park. Hampagas betol.. kalo akak tau.. akak pi sekali.. Apa tu maknanya? Kursus sambil makan angin namanya tu.





kak Bib:
Kami tiap hari bercinta kot. Faham² je la perangai adik ipaq kak Bib yang sorang ni camna.

Jet tak balik pasai dia pi bawak keta dia pi service. Besalah dia.. kalo tak dak tu dia pi rumah mak dia la..





hachi:
Oh saya tak dapat bayang kalo saya jadi hachi ni camne hidup saya. You’re one tough lady. Tengah preggy plak tu. Tak sanggup makcik melaluinya. Bela pets/pokok la gamaknya saya ni. Pastu borak dengan pets/pokok tu sensorang.. oh tak dapatku bayangkan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin