May 9, 2015

Tentang Hand Orthosis/Splint


Bismillah. 

Kak Piah kalau dipakaikan hand orthosis memang menzahirkan betul tak puas hati dia. 

Masam. Tak gembira. Tapi wajah kekal jelita gitu.



HO ni kalau local depa dok panggil 'splinter/splint' ja. Ada gak AFO (ankle-foot orthosis) untuk bahagian kaki. 

Kak Piah pakai HO sebelah kiri. AFO pun sebelah kiri sebab bahagian kiri badan dia stiff sikit. 

Sebenarnya nak bagi biasa. Sebagai alat bantuan. 

Bila pakaikan seolah bagi signal ke otak dia:
"tangan hang boleh bagi lurus"
"tangan hang boleh guna lagu len"
"tangan hang boleh buat macam-macam benda lagi". 

Bagi bahasa laymen ja na.. senang nak faham... 

Pernah bertahan pakai dari tengah malam sampai ke pagi.

Tapi biasanya sejam dua dia dah bising. 

Sama ada kami cabutkan atau dia cabut sendiri guna tangan kanannya. Tangan kanan berfungsi dengan sangat baik sekali, alhamdulillah.

By the way, she looks so gorgeous in purple.

And happy weekend, peeps!




10 comments:

Kak Teh said...

I admire your strength - keep it up. Will read previous posts.

Neeza Shahril said...

Safiah ia so pretty. MasyaaAllah!!

Arena said...

Alaaa masyam je muka ye. Tapi tetap comel kak piah oi.. 2 thumbs up nad a wink for kak piah and her mom for being strong.

Emmy said...

Anak dara jelita walaupun ekspresi masam hehehe....

Yati WTL said...

comelnya kak piah

OOD said...

Masam pon manis. Kalu senyum, pengsan makcik Ood.

Sue Aleen said...

Kak Teh :
Thank you for dropping by kak...

kak Neeza Shahril :
MasyaAllah.

Arena :
Thank you sis. Memang mood dia out kalau pakai ni.. kadang bukan masam lagi, merengek manjang.

Emmy :
Tu la... kalau tengok maknya jauh panggang dari bara.. hahaha..

Kak Yati WTL :
Rata-rata anak istimewa macam dia lawa-lawa kan...

OOD :
Nanti nak bagi pengsan makcik OOD tu.

D said...

Keep it up, Kak Piah! And kudos to mommy

Sue Aleen said...

kak D, thanks for dropping by! and thanks for your kind words

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin