Jan 17, 2009

After surgery and today's photos...


After surgery (16/01/09)


Today after I met her with 'Momma-please-don't-go-home' look (17/01/09)


The other day after the OT session. I binded her fingers to a toy. She refused to hold at the very beginningg but get used to it after half an hour (14/01/09)


After an hour, I untied the band and put a card in between. Amazingly she held it around 30 minutes (14/01/09)

According to the report, everything is ok except at the distal end as it was blocked by debris in her stomach. Her AF is really soft.

I have this feel good feeling when returning from the hospital. I just don't know how to describe it. Before this, I could feel something went wrong right after the previous surgery. I guess it is just a mother's feeling, it's my emphaty towards my daughter...

Hope this feeling will last long too, just like her new shunt! InsyaAllah, ameen..

14 comments:

Sarah said...

Thinking of you all! xx

Dianne said...

Trust your instincts, they are usually right!

It's great that things seemed to go well. Thinking of you

xo

Jiey^Mien said...

InsyaAllah, Aminnnn byak2!!

mirah said...

syafiah dah balik umah yea..
InsyaAllah moga shunt baru tu working well...

~*Krsty_Pinky*~ said...

mmg kene bg dia hold something ke after every surgery?
to see da respond ke ape?
anyway,she's really one strong baby gal...
gambate!!

makngah Piah said...

Alahai cian nye Piah...makngah tak tau Piah masuk wad lagi...sbb makngah kat Ganu la syg (pergi berperang).. makngah balik dgn kejayaan. Alhamdulillah

utk Piah syg...moga Allah sentiasa memberikan yg terbaik buat Syafiah.

Di setiap kesusahan akan ada kemudahan, so yakin lah dgn Allah seyakin2nya.

suealeen said...

Sarah:
Thanks!

suealeen said...

Dianne:
Sepertinya kali ini dipermudahkan Tuhan. Just pray that the 'foreign body' will last long!

suealeen said...

Jiey^Mien:
InsyaAllah...

suealeen said...

Mirah:
Masa post tu ditulis dia tak balik lagi, tapi hari ni dah balik!

suealeen said...

~*Krsty_Pinky*~:
Ko ni.. tu gambo masa dia lepas buat terapi minggu lepas. Lepas buat di hsb, buat di rumah plak.

Lepas operation biasanya takde buat terapi sebab terapi ni memang berjadual 2 minggu sekali.

Budak yang ada cerebral palsy ni memang kena latih untuk membuat sesuatu. Cuba cari balik entry tu sebelum ni. Mungkin boleh faham sikit². Berguna juga untuk bakal ibu, insyaAllah.

Syafiah... eh tak wakil dia sajork! said...

Mak Ngah Piah:
Alah.. bukan Piah tak kenai mak ngah tu... sama je macam ibu... dok minat dengan politik.. huhu!

Piah ok saja... Allah ada. Allah takkan aniayai Piah dan takkan menurunkan ujian ini tanpa sebab.

Piah dah janji dengan Dia, ibu juga dah janji dengan Dia masa di Loh Mahfuz yang kami akan sama² menghadapi perkara ni. Tak baik mungkir janji kan, Mak Ngah?

Aboo said...

Syafiah Oh Syafiah!

Lemau sungguh! Jari2 dia tu macam tak sabar nak menaip..huhuhu!

Roger!

suealeen said...

Aboo:
Jari dia asyik nak menggaru sajork!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin