Jan 29, 2009

A quick update...

Versi Melayu

1- Syafiah tak muntah dari lepas operation. Tetiba hari ni muntah la pulak. Tak tahu kenapa. Kalau dia muntah, saya akan rasa cukup risau dan berdebar-debar. Harapnya tak de ape la kan... Stitch dia pun dah dibuka pada hari Rabu.

2- Gigi atas dia dah keluar. Demamlah juga. Sehari. Itu pun sebelum Tahun Baru Cina.

3- Baru² ni kami bawa Syafiah jumpa dengan Nenek (mak panggil Tok Su Inur) di Gunung Besout. Nenek ni moyang saudara saya. Moyang saya namanya Syarifah (anak ke3) adalah kakak kepada Nenek yang mana Nenek adalah anak bongsu dari 18 orang adik-beradik (satu mak satu bapa). Kiranya saya adalah cicitnya. Syafiah pula adalah piut. Dah tak tahu nak bahasakan apa kepadanya lagi. Nenek pun dah uzur sangat tapi memori dan pandangan matanya masih lagi jelas. Sayangnya saya tak sempat ambil gambar Syafiah bersama dengan Nenek. Kalau tak, dah tentu ada kenangan bersamanya.


-----------------------------------------------

English Version

1- Since Syafiah's discharged, she hasn't vomited like previous session. But suddenly, she vomited once today. I don't know why. Worry hits me. I hope it won't last long. By the way, the STO was done on Wednesday. (STO --> Stitch to open)

2- Her central incisor has finally come out. She has a fever a day before we went to a short trip to Perak in Chinese New Year that might could be because of her teeth.

3- We went to Gunung Besout to meet her great great grandmother. Mom used to call her Tok Su Inur and I call her Nenek. She's number 18 out of 18 siblings (17 females + 1 male). Her sister Syarifah was my great grandmother. Syafiah is in the 5th generation.

She's not well. Couldn't walk anymore but fortunately, she has a good memory and her eyes are still clear and sharp. I forgot to snap a picture of her and Syafiah. I just hope she'll be in the pink of health, thus I can still see her again.

4 comments:

Jiey^Mien said...

Hopefully takde apa2 la.. InsyaAllah.. Huhuhu.. Br nak email akak,coz lama tak update.. Takut apa2 jer..

suealeen said...

Jiey^Mien:
Alhamdulillah ok je. Tak de stori mori yang best nak share pun...

Jiey^Mien said...

Kak, thanks for the 2 cents.. It really helped a lot..

suealeen said...

Jiey^Mien:
I really hope it'd help you... orang Islam itukan bersaudara... Kalau sakit seorang, sakitlah yang lainnya juga...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin