May 21, 2009

2 tag : Intan dan Mirah+Ibu Uwais Ameenah

Award dari Intan



The rules:
*Place the award logo on your blog.
*Nominate 10 other blogs which show “Attitude and/or Gratitude”
*Link to the nominees on your blog post.
*Comment on their blog that you have nominated them.
*Share the love and link to the person who nominated you.

List yang akan terima award ni sama je dengan list 10 orang kat bawah tu…. Hehehe! Dan saya juga bagi balik award ni pada Mirah sebab dia ingat pada saya. Update : dan saya juga bagi award ni pada Ibu Uwais Ameenah (jiran taman sebelah yang bagi award kat bawah ni pada saya).


Award dari Mirah dan terkini Ibu Uwais dan Ameenah



Saya dapat award ni dari Mirah (dan kemudiannya dari Ibu Uwais dan Ameenah). Blog ni tak amazing kot berbanding dengan Syafiah yang hebat!

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie:

Mirah
1) Antara insan yang tak jemu baca dan komen entry²ku yang lesu...hoh! Penting ni... antara ciri sahabat yang baik!
2) A mother to a preemie child name Khadijah.
3) A breastfeeding mother.
4) A mother to 2 lovely daughters – Aisyah and Khadijah.
5) A career woman who is now in dilemma to choose between 2 careers (wish you good luck, Mirah… moga Allah permudahkan jalan dan berikan Mirah yang terbaik dalam hidup ini).

Ibu Uwais Ameenah
1) A mother to 2 lovely kids too - Uwais and Ameenah.
2) A mother to amazing Uwais. Uwais is a CP patient.
3) She's a LEO, I'm a LEO. She loves brown color, I love it too.
4) Her hometown is near to my hometown.
5) Works in USJ1, where I first settled down with my husband.


Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya:

1) Ibu kepada 3 orang superb kids – Mastura, Adam dan Syafiah yang hebat!
2) Seorang yang membosankan dan sombong jika tidak dikenali. Kerek jugak sesikit! Hahaha… teringat dan rindu kat Miss Ezza pulak.
3) Saya tak bekerja. Seronok sebab bebas. Cuma poket je tak bebas.
4) An adventurous type of person.
5) Tak suka shopping.. boleh? Tapi saya suka makannnn… anytime! Tengah malam pun boleh.
6) Suka baca, suka bloghop, tapi tak suka tinggal komen. Fail marketing aku ni! Fail apa.. belajo pun idak!
7) Suka belajar benda baru.
8) Suka dengan suara dan lagu² Muadz. Sore dia buatkan saya meremang bulu roma!
9) Suka buli anak².
10) Suka tonton Prison Break or a kind. Apa saja citer action saya layan dan saya tak suka citer yang terlalu futuristic sebab ia mengarutlah! (macamlah PB tu tak ngarut.. kehkehkeh!).


Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :

1) Intan – my cyber best friend.
2) Awa – my sister and my best friend yang chubby (aku tag geng GPPS semua boleh tak?)
3) Kroni² di Warung Pak Hamid – semua ahli keluarga saya yang suka beno online ni.
4) Kak Rina – a sister yang dari dulu hingga kini support moral saya untuk terus berblog sebab dia selalu komen dalam blog TYMB saya.
5) Kak Emy – principal in my daughter’s kinder.
6) Jingga Studies – an eye resident yang la ni senyap je. Blog dia pun jarang update. Bro, ko buat ape daaa... banyak beno ke assignmentnye?
7) Kak KC – a neighbour and a blogger. A mom to 3 kids too.
8) ASR – a friend who is now staying in UK. Has a pair of kids.
9) Krsty-Pinky – a cousin. Baru je abih pantang dia ni. Anak dia nama Mawar Cinta Aneesa, a classic name.
10) Kak Iza – a teacher, a neighbour, a friend to Intan too. Conceiving her second child.

I can expand this list if I want to.. hehehe :D. Actually I want to tag someone out there. My close cyber friend, just like Intan, but he’s not online these days. So forget it! Sama je rasa nak tag satu Negaraku tu! Hehehehe....

6 comments:

mirah said...

pergh laju k sue buat entry nih. heheh kalau saya, terkedek-kedek nak buat. Tag hari tu pun blum buat entry lagi. Ampun ya..

Dah tak dilema ni. InsyaAllah dah final nih. Nanti mirah share kat blog yea.. :)

noorra said...

mohon sembah derhaka...teman tak retilah nak membuatnye...hehehe (sebenonye maleh....)

~:|:sara:|:~ said...

hahahaha...kk bib lawak...wakaka
insyaAllah...akan aku buat..

* nk tag geng gpps sapa nak buat? msg2 dok bercuti kt kpg nun...huhu

Noina said...

nak tanya la..aerobic oksigen tu apa?klu leh email kat ina pun boleh gak klu nak cerita pasal benda tu.. email ina .. antu_suci83@yahoo.com

KC said...

dgn segala hormatnya akan ku tunaikan tag ittew...

permisi dulu ya! *mau buat tag lerrr*

suealeen said...

mirah:
Laju buat sebab tak de keje lain.. haha!




noorra:
Kata Nizar... boleh je dia nak cakap "Tak sior teman". Hehehe!




~:|:sara:|:~:
Aku rasa bleh... nampak si Salmah ada je wat entry baru..




Noina:
Nanti saya kongsi kat sinilah apa itu aerobic oxygen.




KC:
Buat jangan tak buat yeee!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin