May 6, 2009

The classical musics for download

Johann Strauss II


I'm proudly (cewahhh... riak pulak) announce that I've accomplished my mission! You can grab the musics on the top of blog's sidebar. List of songs are from my CD - Mozart for children. Boleh kata semua lagu dalam tu sedap di halwa telinga saya ni. Oh ya.. untuk share apa saja fail di internet, bolehlah mencuba 4shared.com.

I'm spoiled by many more websites. For instant, at these 3 websites - Piano Society - Free Classical Musics (check for recordings), Classical Cat - the free classical catalogue and Avi Avital. Spoiled with a lot of choices.

Tips nak pilih lagu? Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Schubert, Strauss, Tchaikovsky, Mozart, Bizet, Boccherini, Vivaldi, Dvorak, Ponchielli dan Paganini antara komposer yang saya pernah dengar genre² mereka. Genre yang sedap untuk didengari. Lagi satu cuba pilih lagu yang ada perkataan 'symphony' atau 'allegro' (the musical tempo meaning "quick and lively" or, literally, "cheerful").

Entah kenapa saya kalo dengar muzik ni sambil berdiri mahu saja kaki terus menari. Ada la belajar sket² tarian waltz dan yang tak formal tu tengok So You Think You Can Dance la.. hahaha... udah²nya menari ikut suka hati. Kalo dengo muzik ni karang nescaya korang akan ingat lagu² latar di tv atau drama. Turun naik tempo muzik klasik menambahkan lagi seni lagu² tersebut. Mungkin ada saja waktu korang akan terkejut...

Jadi apa tunggu lagi... zasss... layanzzz!

2 comments:

ibuVouge said...

salam kak sue
tq tq..

cam melodi pula ye kak sue..zasss layanzz

suealeen said...

ibuVouge:
sesama... melodi pun akak jarang tonton... hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin