May 29, 2009

Syafiah's photos for today...

It has been a while I haven't told you stories about Syafiah since my last entry about her. Ada ke yang rindu? Ala.... tak kira rindu ke idak nak tayang jugak gambar dia semalam dan ari ni.


Tido tak ingat dunia. Masa ni baru je balik dari outing. Budak ni masa outing tak hingin dia nak tido.


Ni memang gaya tido favorite dia. Mak tok selalu betulkan, pastu mesti dia 'betul'kan balik ikut suka dia. Selalunya 360 degree la dia tido. Masa tido kat lain, bila kita sedar dia dah kat lain.


Syafiah ni dah kuat makan tau auntie², uncle² (ada ke? Sambil letak tangan di dagu) dan acik². Dah la kuat makan, suka bercakap masa makan plak tu. Mak tok kata nak galakkan dia bercakap, bagilah dia makan selalu. Gitu plak!


Syafiah kuat merungut dan marah jugak kebelakangan ini. Nak² lagi time makan. Kalau lambat suap lagi kuat dia merungut. Macam telan terus je gayanye.. isk!






Tengah makan pun nak bercakap. Selalu sebut 'aaaahhhh' (gaya yang manja).


Tengah makan pun nak main. Comot ya Rabbi...


Cheeky look. Lepas makan baru mandi. Pandai ibu ni... boncet la perut saya!


Muka perasan. 


As she has a very good appetite, I just hope that she'll continue gaining her weight so that her body will be balance with the head. Go go chaiyookkk, Syafiah! I know you can do it! She hasn't fell asleep all day long today. Asyik main saje!




8 comments:

Jiey^Mien said...

Oh Oh!! Saya antara org yang sentiasa merindu nak tgk SYafiah!!

~:|:sara:|:~ said...

cik piah pink²...
geget pp tu baru tau...

aaaargghhh...

* rakam la time dia makan...;p

Sarah said...

She has grown so much, what a cutie!

Dayah said...

salam ziarah akak..
mengikuti jugak blog ni tapi tak pernah memberi komen. guess 1st time ni..salam perkenalan..

ibuVouge said...

saya rindu dgn update syafiah

kak sue
walau saya jarang tinggal komen sbb tuntutan kerja tapi saya tetapm dtg membaca.. dah jadi rutin saya
di sini saya selalu mencari kekuatan pada syafiah yang shomel!..muah muah

Aboo said...

She has grown so much, what a cute!hahaha..

Semacam je rupanya tp 'bojeng' tu mahal tuuu...Wahhh!!!

Cik Piah,asal makan cukup..tido cukup...susu cukup...Hidup Jalan Terus!!!

mirah said...

wah saya rindu juga ni..
Dah byk hari tak jengah blog..huhu..
anyway, good to know yg syafiah baik2 aje.. :)

suealeen said...

Jiey^Mien:
Cik Sue pun rindukan Ian juga.




~:|:sara:|:~:
Entah bila la aku nak dapat camera untuk rakam moment dia achieve sesuatu ni. Isk! Tak sabar rasanya.




Sarah:
Hope she will grow to a beautiful lady! :D




Dayah:
Salam perkenalan untuk Dayah juga. Thanks sebab sudi singgah dan tulis komen.




ibuVouge:
Akak juga mendapat kekuatan dari anak kecil itu. Jika dia kuat, akak juga mesti lebih kuat dan bersemangat.




Aboo:
Bojeng? Apakah bojeng itu wahai pak Aboo? Alergik aahhh aku pada perkataan baru ni.. hahaha!




mirah:
Alhamdulillah.. dia baik aje. Doakan shunt dia jangan buat hal udah la.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin