Jul 22, 2009

Fell in love with...

WHITE!! Firstly, sorry for no update within these few days. Busy in RH and also revamped a new look at a friend's blog. Makes me feel that I want to revamp mine again.

Last Saturday, my husband met with a real estate agent and few of potential buyers. We want to sell my house 1st. I'm not intending to share with you about the outcome.

However, I started to dream on buying things if we could sell the house already. Hahaha... berangan beb!

I'm looking for the following items:


Untuk investment... mana tau daku ambil kursus menjahit ke nanti.


And others are gadgets:


White iPod nano.


White MacBook. Compatible with white broadband!


White iMac for me and I should pass this valuable and powerful PC to my husband.


White Buffalo external hdd.


Browsed white DSLR and I found Pentax but I prefer Nikon. And also white digicam. I found Sony Cybershot but I prefer Canon. Uhhh!!

Instead of berangan, we've been thinking to buy a lot too and then rent it out to person who wants to make a business in agro. It is for my future investment.







p.s. : All photos are courtesy of Google images. Doakan kami berjaya jual rumah tu. Daku juga berangan nak honeymoon berduaan dengan cik suami itewww dan cat balik internal wall sebab tersangat banyaklah masterpiece anak²ku dalam rumah ni... ameen!

17 comments:

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

for me, for now..and maybe till anak dah besar..no white stuff. semua benda white yg I ada, dah ada memacam warna...thanx to my little princess. imagine, my white handbag dia boleh pegi tambah warna with her colorful crayons. thank god its washable crayons. haru haru..

suealeen said...

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful":
White for gadgets tak pe.. boleh bagi bersih.. Tapi for bag and wall (like our house)? Huh! Tersangatlah banyaknya masterpiece mereka di rumah ni....

Zuhaini said...

oh tidak!!! another fan of buffalo.. haha... :)

saya x suka barang2 kaler putih.. mungkin sebab cepat kotor dan saya malas basuh kot! haha :)

esp gadjet! saya suka kalau in black! macam my Vaio tu.. handpon.. even kereta pun saya suka kaler itam! :)

wina said...

kak sue,
tak salah kite berangan..hopefully ur angan² akn menjadi realiti :-)

Mama Qaseh said...

Kak sue,
nk tumpang berangan gak leh..sy nk new notebook..huhuhu

mirah said...

wah putihnya..
mm..moga impian k sue tercapai. Berangan sebab duit insyaallah dapat takpe, kalau tak, buang karan je kan.. heheh...

saya duk berangan juga ni, berangan nak beli umah sendiri..tahun depan lah nampaknya. Jadi, tangguh berangan dulu blh? :)

sya said...

wah, semua putih...
tak pe, berangan dulu kak...
nanti dah betul2 senang, dah ada perancangan.. hehehhe...

semoga dapat menjual rumah.. :)

Lady of Leisure said...

wah kak sue, macam menarik dslr tu.. saya pun dah lama berkenan sbb saya suka sangat amik gambo..

tak rugi belu dslr tu, saya sokong, saya rasa ramai antara kita yang mempunyai bakat terpendam dalam fotografi ni. fotografi pun leh wat bisnes jugak kan.

Intan mama Ammar said...

yeah!!!! buffalo is the way to go!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalu nak personal touch.. the 1st pic sbb boley jait @ alter en somi dan anak2 punya pakeian.. boley gak wat side-income.

Noina said...

berkenan betul ngan mesin jahit tuh..ina mmg teringin nak gi kelas menjahit..tapi tu ah..mcm takde masa je..huhu..

Annsyifa said...

semua putih..putih itu suci..
cantekla..

may all ur wishes come true..amin

suealeen said...

Zuhaini:
Vaio tu akak tengok ada yang kaler putih.. wallahh! Nanti sampai masa akak rembat satu.. Sekang ni semua barang kaler hitam. Boring!





wina:
Berangan tu kan free..





Mama Qaseh:
Oh mu wajib beli satu! Nanti susah nak terjah rumah akak.





mirah:
Berangan ni tak de limit masa tu yang bagus. Nak tip beli rumah? Bleh la akak share sket pengalaman kami nanti.





sya:
Tu la tu.. itulah tujuannya. Dah senang nanti tau je nak rancang beli dan guna duit tu untuk apa.





Lady of Leisure:
DSLR ni hobi mahal. Selalunya accessories dia tu lebih mahal dari cameranya sendiri.





Intan mama Ammar:
How is your buffalo? Barn buddies tak kerbau ke? Hehehe..





a.z.r.i.n.a.03.07:
Saya berangan nak mesin jahit dah lama sebenarnya. Nak Apple yang mak punya tu. Dia bagi tapi saya plak tak ambil..





Noina:
InsyaAllah ada masa.. ada orang belajar menjahit online je you!





Annsyifa:
Putih tu letak plak atas perabot berasaskan kaca/Inggeris.. perghhh! Lawooo..

mirah said...

K sue, ya sila share! :)

suealeen said...

mirah:
Nanti akak share ye.. insyaAllah...

Dayah said...

wah..byknya angan2..sorila kaksue..bz skit..lama tak jengok sini

suealeen said...

Dayah:
Berangan tu kan free.. hehehe.. Tak pe.. janji lawat..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin