Jul 7, 2009

Saya banyak hutang...

Saya banyak hutang la. Jenuh nak bayar ni.. camne? Redah je la. Kang kalo tak bayo, interest pun naik melambung.. hahaha.

Ni hutang tag/award kengkawan blogger ni. Sebelum tu amaran.. jawapan tag/award ni panjanggggg ok... sanggup baca ke? Saya sanggup buat takkan tak de orang nak baca.... heheheh.

Adeh.. korang ni pakat²ye? Ada 3 orang bagi dekat² antara 25-26 Jun gitu!

Hutang #1 - award Sahabat Pena

Apa yang harus dibuat adalah:
(1) postkan gambar award di blog:


Blog Indonesia? Hurmmm...




(2) sebutkan siapa yang beri award dan letakkan pautan blognya:
Saya dapat award ni dari a.z.r.i.n.a.03.07. Cik kak sorang ni baru je sambut birthday dia. Bila? Bebaru ni je..

(3) beri award kepada 5 orang sahabat:
- Skip - siapa yang baca dan nak buat bolehlah buat ye.. Penyertaan amat dialu-alukan!

(4) kunjungi blog mereka dan maklumkan pada mereka tentang anugerah yang mereka terima.
- Skip.

(5) lakukan perkara yang sama (bagi penerima award)


Hutang #2 - 3 candid photos

Dapat tag ni dari Mama Aariz. Sat² nak godek! Cari gambar anak²lah.


Dari kiri : cik somi, Mastura, Anis, Alif, Adam. Lokasi : Taman Rimba Teluk Bahang, Penang *Dayah.. akak memang selalu pi Penang kalo balik kg tauuu!*


Lepas balik dari ayaq kejun tu, Adam terus lena bila sampai rumah maktok.


Panas.. baru keluar dari oven. Sempat snap lepas Syafiah balik dari hospital. Belum sempat masuk rumah terus tido je. Hari ni jumpa neuro. Akan jumpa lagi dalam masa 3 bulan. Mulut sepesen je dengan si abang.



Hutang #3 - tag/award amal Islami.

Dapat mende alah ni dari Dayah yang dok kat Penang tu *bila Dayah nak belanja akak char koay teow ganja ni? :wink:*

1) Copy gambar di bawah ini.




2) Kemudian pilih 10 sahabat dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama.
- Wajib buat tapi tak wajib bagi kann.. hehehe.. sukahati je nak simpan sensorang.


Hutang #4 - the followers award 2009.

Ganas betul rupa badge award ni kan? Saya dapat dari kenalan baru - Azrina Halim.



Rules of the game :

A. Create a new note, copy and paste this message, delete my answers and type in yours.

B. Then tag 21 good friends and family INCLUDING the person who tagged you. The theory is that you will learn one new thing about each of your friends.


THREE NAMES I GO BY :

1. Sue : kawan² panggil. Lagi pun lebih universal, sahabat oversea pun bleh panggil. Kalo tak panggil juga ikut nama ni tak tahulah. Nanti I 'sue' you. See you in court!

2. Ela / Cik Ela : nama family.

3. Bee : panggilan oleh cik somi. Si dia tak pernah panggil saya dengan nama lain selain dari ini. It can be 'baby', chombee.. kuang³!


THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
Blogger, photographer (tak bertauliah dan aci pinjam² kamera orang) dan coolie.

THREE PLACES I HAVE LIVED
Batu Uban - saja gatai cari part time job lepas abih SPM. Tapi dok sana tak lama.

Ipoh - masa sekolah menengah.

Shah Alam - masa belajar dan settle down kali kedua (selepas tinggal di USJ).

THREE TV SHOWS THAT I WATCH
Prison Break, Rachael Ray, Burn Notice.. wahhh banyak lagi ni!

THREE PLACES I WANT TO GO (right now)
Waterfalls, mountain & head massage... pening beb!

THREE OF MY FAVORITE FOODS
Any Italian foods, mac and cheese, seafood... eh banyaklah. Mana cukup 3 je.

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
Vacation or second honeymoon... baru second? Apedaaaa.. spontaneous trip selalu sangat dah.

THREE PETS THAT YOU HAVE
Cat, rabbit and fish. Rindu kat kucing mak yang sekor tu. Pernah bela dia di rumah ni. Siang tak masuk rumah. Dok luar cari kawan². Tengahari balik untuk lunch. Malam balik untuk dinner dan tido. Good cat! Tapi bila bawa balik kg abang ipar plak pi buang. Bila cuba cari jalan balik ke rumah mak, kena langgar plak. Abih terburai isi perut kata anak sedaraku. Sedih²!

THREE FRIENDS WHO WILL REPLY
Reply apa?

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS (for now)
U2, Beatles, The Corrs, Boyzone.. dan pernah minat pada Savage Garden huh!

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
Tennis, snooker, F1, swimming.. any kind of sports also can.. saya memang peminat sports kecuali bola. Kuang³! Tapi dalam tak suka tu bleh plak pernah suka kat Michael Owen sampai buat scrap book.

THREE FAVORITE DRINKS
Teh tarik, air lobak & air asam limau.


Hutang #5 - Best blog award & A lovely blog award

Saya pernah dapat dah 2 award ni. Tapi saya tepek gak sekali lagi untuk si pemberi iaitu Isabelle.




Tak nak tag sesiapa dah tapi kalo rajin buat silalah ye. Kepada yang memberi.. terima kasih bebanyak. Jasamu dikenang. Harus buat hall of fame gitu. Ada lagi ke yang saya tak buat eikkk?





11 comments:

fiezaradzi said...

akak kg kt penang ke..?saya penang gak, tpi belah tanah besar..kt bkit mertajam..org kg ye..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hahaha..ingatkan utang aper tadi psal kalu utang $$$ memang saya pun byak... timaseh sudi bwat.. gheee...

babycomel said...

bikin suspen jela ingatkan hutang RM nak gak tahu camna cara menyetlekan hutang coz daku byk hutang...huwahahaha...fenin2...

Annsyifa said...

haha...ingatkan utang uang tadi..
eh..kak sue org penang ke?
ann bayan baru!

ehm..i add/link u!

ita zakaria said...

wah...sekali lamsam akak bayar hutang! baguih2.. comel tul syafiah tuh tido. terjongket je bibir mungil die..puteh betul anak akak nih...

mirah said...

heheh... mujur k sue tak tag saya. :)

suealeen said...

fiezaradzi:
Bukan asal Penang tapi selalu ke Penang. Satu sebab Yong akak dok di Taman Pauh. Satu sebab lagi kg akak sempadan dengan Penang/Perak/Kedah.





a.z.r.i.n.a.03.07:
Saya pun banyak hutang RM tu.. tambah lagi kat bank. Makan puluh ribu.. huh!





babycomel:
Oopppsss... title gempak tu satu strategi berblog juga tu. Saya bukan pakar kewangan tapi so far alhamdulillah masih mampu mengawal beban hutang.





Annsyifa:
Wahh.. kalo bayan baru mesti tau char koay teow ganja ni kan...





ita zakaria:
Anak putih.. maknye tak berapa nak putih... tercabar betul dengan anak² sendiri.. uhuks!





mirah:
Semalam tak de mood nak bagi award/tag kat orang. Kira nasib baiklah tu.

azrina said...

hahaha..ingatkan berhutang apa tadi..
terima kasih tima award dari sy...

suealeen said...

azrina:
Of course la sudi buat. Penghargaan tu kalo dapat. Tq sebab bagi!

Dayah said...

kaksue
patutla saya tersedak di hari entry ini ditulih.rupanya nama saya diseru 2kali...bz skit la kaksue..tak smepat nak singgah sini

nak soh blnja char keow teow ganja..no prob..mai la sini...

taman rimba..saya pun dah lama tak pi..org penang nampak sgt tak mensyukuri keindahan alam semulajadi negeri sendiri

suealeen said...

Dayah:
Dah lama tu akak tak pi taman rimba tu. Gambaq tu gambaq tahun 2007. Char koay teow ganja lagi sakan lama tak makan. Sejak dari tahun 1996 lagi! Dahsyat kan orang tu menega.. sampai la pun ada lagi...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin