Jul 8, 2009

Lasaknya dia tido...

Ingat tak gambar dia semalam dalam entry tag yang panjang² tu?:



Not long after that, dah jadi camni sampai seluar pun cam nak tanggal:



Si kakak kesiankan dia yang tido 'kosong' je terus ambil bolster tu letak kat tangan dia. Saya plak lepas tu angkat dia balik untuk betulkan kedudukan dia. Masa betulkan dah macam nak terjagalah plak. Tepuk². Sambung tido balik...

Oh ye! Berat dia semalam baru 7.35kg. Banyak makan pun tak naik². Mak kata sebab dia kurang tidur dan asyik suka main. Agaknyalah kot...





16 comments:

DeLLa said...

salam kak sue....appointment smlm ok tak?aisyah smlm g jumpa Paed...sume ok..berat dah 7.79kg...semoga anak2 kita membesar sihat..aminnn

Mama Qaseh said...

kak sue..kena bagi tilam besar lagi kot..hehehe..
anak sy pon dh tunjuk gaya nk tdo lasak nie..hehehe

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

kalau spesis tido lasak, king size pun tak cukup.. anak i tido mlm, memula kepala ka bantal, tau tau tetibe kaki kat bantal..hahhaha

mirah said...

anak-anak saya juga boleh tahan lasak mereka tidur...

sya said...

kak sue,
boleh tahan ye syafiah ni..
sikit lagi, boleh pusing 360 darjah.. hehehe

suealeen said...

DeLLa:
Ok je.. regular appointment je. Nanti kena jumpa neuro balik dalam masa 3 bulan. How's ur daughter's head?





Mama Qaseh:
Besar la tu... toto lagi.. Tak cukup toto nak ke lantai plak.. haha!





Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful":
Betul tu.. kalo boleh satu tilam/lantai/sebesar-besar alam tu dia nak tour.





mirah:
Adam tido yang paling lasak sekali. Suka bersalahan dengan orang. Mula sama je, bila bangun kaki dia mesti kat sebelah bantal. Dah nama pun jantan.





sya:
Dia memang boleh pusing 360 darjah.. cuma semalam ni ambil gambar sebab sekejap sangat. Tak sampai 10 minit kedudukannya dah lari jauh.

ita zakaria said...

comel lah die tido...lasak gak die kalau dapat bantal nih eh kak... sarra pun camtu gak. kdg memang sampai tegebeh seluar... tuh syafiah dah jauh dari tilam dah... x leh tido atas katil sorang2 nih... bahaya

Intan @ mama ammar said...

Kiut mcm anak patung pulak kutengok syafiah tido. Lurus je badan dia.

hidet said...

bestnye tido...

azizwan(dot)com said...

hahaha.. memang extrem :)

Dayah said...

tido lasak a.k.a ganaih..hehehe..
dah pandai conquer tempat ye Syafiah...

Noina said...

Mak ai..syafiah tido sampai ke lantai..hehe..siap telondeh suar lagi..ala comelnya..hurmm..ala biasa la kak su..kita bagi tilam...kat lantai jugak yang best kan..hehe..

suealeen said...

ita zakaria:
Kat rumah ni memang tak de katil pun.. kami tido style Jepun!





Intan @ mama ammar:
Mula aku tak pasan pun cam anak patung. Tapi ye la.. dah banyak kali tengok baru perasan.





hidet:
Nak² lagi time hujan.. perghh!





azizwan(dot)com:
Tu dia tuning 90 degree dalam masa 10 minit tu!





Dayah:
Bukan tidoq buaih ka? Suka-suki je nak tidoq ataih lantai.





Noina:
Lantai tu sejuk. Tapi bagus juga sekali-sekala sebab kaki dia akan rasa permukaan yang lain. The best part is dia tak tarik.. tu yang penting.

UmmiKhayra said...

Ushh.. lasak jugak syafiah tidur ye? hehehhe ni kalau King size pun xcukup nih.. :) Ni mesti kalau tidur malam pun, mengganaz gak ni.. Sama je macam Khayra.. Bila nak susu merangkak2 cari kita balik.. Hehhehehehe

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kak,kekadang tengok telatah ank2 hatta dlm tidur pun dah blh buat hati kita berbunga riang kan?
Saya tgk Syafiah tdur pun dh tersenyum..lagi kn akk ibunya...hehe

budak2 mmg mcmtu ke gaya tidurnya?hehe...saya rsa saya msa budak2 pun mcmtu kot ^_^

suealeen said...

UmmiKhayra:
Beza sket dia tido malam dengan siang. Siang lasak, malam stay satu tempat je. Comel je mengiring sebelah kiri.

Yang cari saya time waktu malam tu Adam (her brother). Lebey plak budak sorang ni.





ummuabdullahsyaakir:
Bebudak ni memang tido lasak sket masa bayi. As time goes by insyaAllah tak lasak sangat. Tapi tak tentu jugak. Yang tido kaku je tu, kalo dah penat sangatlah tu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin