Oct 6, 2009

"Uuuuuu.... chakkkk!"

Bunyi apakah itu yang memecah hening malamku?
Bunyi apakah itu yang kedengaran sayup mengganggu tidurku yang lena?
Semakin kuat pula bunyinya....
Ku cuba membuka mataku yang masih lagi kelat...
Terasa berat...
Namun...
Bunyi itu makin kuat kedengaran....
Mataku semakin buntang..
Yang kabur menjadi jelas..

"Uuuuuu... chakkkk!" sebutannya. "Aaaahhhhhh!" pula jeritannya
Pukul berapakah ini? 4 pagi!!!
Oh anak! Mengapa engkau bermain ketika fajar ini?
Bermain u-chak dengan ayah di sebelah ye....
Kasihannn....
Atau engkau mengejutkan kami untuk bersahur?
Hebat sungguh 'jam' ciptaan Allah swt ini
Namun sayang... ibumu uzur...
Jika tidak, sudah pasti aku bangun dengan bingkas untuk menghabiskan sisa puasa 6ku...







"Uuuuu... chakkkk!" perkataan baru yang diproses minggu lepas. Syafiah ucapkannya kali pertama ketika dia bersama Achunya.







6 comments:

Mama Qaseh said...

betul tu kak sue..since ade anak kecik ni..x perlu alarm clock dh..dorg le alarm clock kita...

hachi said...

Baby yang dalam pewot ni pun dah jadi alarm clock juga. Pukul 6 pagi je dah siap gerak2 kejutkan ibunya yang tidur.

Sue: Syafiah makin comel lah. Rambut dia mmg kerinting ye...

Christina Arissa said...

hehehehe.. cik piah...
Comel sungguh bunyik dia...

Ayipku suka sebut buah dan pah tak mengira subuh ker tgh malam..

suealeen said...

Mama Qaseh:
Semalam lagi worst. Dia bangun pukul 2 pagi untuk bermain. Siang tak de la tido sangat.





hachi:
Rambut Syafiah kerinting halus cam kakak dia masa kecik. Tapi bila dah besar straight plak jadinya.





Christina Arissa:
Buah apa la yang Ayip dok ngidam tu?

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

cutenye auu cak tgh malam..kikiki..saje kejut suruh bangun solat tahjud la tu kot..kikikik

suealeen said...

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani:
Tulah... anak tu bangun untuk mengingatkan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin