Jul 10, 2009

Eating out and Sara's birthday..

Since I have no idea on what to write, but still insisting on writing an entry per day, let me share you photos of makan². Me and my husband are always finding time to sneak out together without our kids. Bab dating lepas kawen ni takleh buang beb. Here they are:


Perasan jadi Maria Tunku Sabri dalam JJCM. Sebenarnya memang terpengaruh dengan tempat ni lepas tengok JJCM tu. Lagi pun restorannya di Shah Alam kekdahnya. Tempat ni cozy. Sesuai untuk family atau berduaan dalam cahaya suram².. dengan bunyi²an alam. Apedaa daku mengarut ni?


Lepas pesan terus je dapat makanan yang tak dipesan cam ni.


Husband diet. Pesan aiskrim je.. *huh.. baik beli aiskrim sekotak kat Giant*


Saya pesan yang ini. Tah apa namanya.


But still couldn't beat char koay teow in banana leaf somewhere under the trees nearby Sunshine Square, Penang.


Or char koay teow 'kuboq' behind Caltex and graveyard in Parit Buntar town.


By the way, it's Sara's 23rd birthday today. Sara is my sister's nickname. She's now in our hometown to celebrate her birthday and would be back to our house this afternoon. Yeah.. she and her husband are staying with us. I'll put an entry about her later, insyaAllah.











p.s. : Parti 'liar' dengan kawan² dia still on this weekend.. kamera sapa pulak korang nak rembat cam tahun lepas? Meh daku jadi photographernya...

14 comments:

mirah said...

Bagus k sue sempat lagi dating dinner berdua. Kami di siang hari bolehlah kalau malam tak de sapa nak tengok anakanda berdua itu. Jadinya dating berempat lah tu pun belum pernah rasanya sejak berempat ni. Hihi..insyaAllah will find some time nak buat ni, plan dah ada cuma tang nak realisasikan tu tak mampu lagi..

Mama Qaseh said...

bestnyer dpt dating berdua..
nk dating berdua tgk harry potter bleh??huhuhu..
x sanggup tinggal Qaseh..semata2 nk gi tgk wayang..

suealeen said...

mirah:
Nak soh tinggalkan kat akak pun jauh sangat kekdahnya. Hubungan somi-isteri kena bajai selalu kannnn..





Mama Qaseh:
Alahai.. Apash baru je dapat baby. Memang la rasa cam takleh tinggal. Dah lelama nanti oklah. Bukannya nak tinggal jauh pun. Cintan-cintun dengan somi sendiri je.. :P

azrina said...

wah...menyelerakan betol..
awat x ajak reen p sekali..jeles nie..

Lady of Leisure said...

wah.. JJCM.. i loikeeeeeeeeeeee..
:-)

Dayah said...

dah lama tak dating ber-dua makan kat luar..kena semarakkan balik ni...

kalau dating ber3 sgn SI tu ada la .. romantiknya abi dia bukan sbb suap kat umi ni hah..tapi suap kan anak...jadila , leh la umi makan dgn tenang skit kan ... heheh

Zuhaini said...

hehe.. nampak sedap la kuey tiau tu! :)

nadnye said...

dah lama tak dating berdua, tak sempat dah.. :)
macam sedap jea.. tiba2 terlapar lak

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

memang bezkan leh dating camni...kalu boleh hari-hari lagi bez... rasa lomentiklak..

suealeen said...

azrina:
Amboi.. nak kacau daun ka? :P





Lady of Leisure:
Tak dapat disangkal lagi! Hehe...





Dayah:
Hantaq la sat SI tu kat tok dia.. bleh la romantika d amor dengan cik somi. Tak pa.. sorang anak bleh lagi nak makan dengan tenang. Tunggu nak masuk 2 nanti.. sorang satu la Dayah & hubby kena jaga.





Zuhaini:
I like koay teow.. tambah lagi char koay teow..





nadnye:
Sempat lagi.. jangan la kata tak sempat.





a.z.r.i.n.a.03.07:
Hari² tak mao la.. alamat kopak dinding rumah makcik! Hehehe..

nonnie78 said...

sue, nonnie sukerrrrr CKT!!!! last time dok kat nibong / parit buntaq / bdr baharu, slalu dok pekena CKT kat merata situ. tapi tak bleh lawan CKT Mat Jambul kat depan kedai runcit Taman Pekaka, Transkrian.. masa preggy syamimi dok pekena 3 pinggan sekali lalu. la tak dak dah.. kat kl ni CKT sedap kat Bdr Tasik Selatan tp smlm pi, tak nmpk pun gerai pacak dia.. uiishh.. tgh posa camni terliuq plak citer pasal CKT.. hahaha..

suealeen said...

nonnie78:
Adakah ini bermakna kita sekapai? Arghhh.. bestnya kalo jumpak dengan orang reti berbahasa utara ni. Hidupku lebih ceria!

Kat KL tak jumpak lagi CKT yang sedap cam kat Penang. Semuanya dah berevolusi.

ibu_uwais_ameenah said...

kak,
sedap bebenor ke CKT behind petronas tu?? x penah pi rasa lagi (cakap ngn nada utara ya!) saya selalu pi makan CKT Omaq kat pekan lama, kat round-a-bout jam tu... sedappp... 2 pinggan sekali makan, hambekk ko!!

suealeen said...

ibu_uwais_ameenah:
Sedap la pada tekak akak ni. Ramai gak beratur nak beli. Lg pun rumah kakak akak kat pusat bandar. Malas nak cari yang jauh.

CKT Omaq pernah rasa kot. Masa tu dia tak pindah ke pekan lama lagi. Depa bukak kedai kat Taman Tenggara.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin