Jul 29, 2009

Entry yang terlewat & Selamat Hari Lahir, Mirah

Hari Jumaat lepas hari kelahiran saya. Pagi tu cik suamiku wat kejutan la pulak. Tak pasal daku menitiskan air mata. Benda kecil tapi sangat² menyentuh rasa. Dan ya.. saya tak memerlukan kejutan yang besar untuk si dia mengingati saya. Kecil pun cukuplah..

Dapat benda² di bawah. Terasa diri seperti muda semula:


It's short but sweet
It's old but new
It's from the heart -
It's meant for you!
(kat bawah sekali si dia tulis - Happy Birthday Sayang)



2 in 1. Bleh boh duit + handphone. Saya memang suka dompet yang simple. Looks childish but I like. Bio la si dia treat daku cam budak² pun tak pe. He knows that I love brown.


Malam tu pergi makan kat luar. Mula ingat nak pergi berdua je. Pergi tempat jauh sket. Tapi malas la plak. Makcik tak kesah pun.. Janji luang masa berkualiti bersama.


Gambar ni Adam ambil buat kali pertama. Punya seronoknya dia saya izinkan pegang cellphone sampai dia lupa nak makan.


Oh! Ini gambar semalam. Tetiba je dia cakap nak solat. Masa ni waktu Maghrib kalo tak salah. Terpana makcik. Seb baik la makcik tengah angkat bendera Perancis. Sangat² adorable..

Oh ye.. sebelum terlupa saya nak wish Happy Birthday to Mirah. Sahabat dan tetamu blog saya yang tegar. Thanks for being so supportive. Moga Allah swt memanjangkan usia dalam keberkatan dan rahmatNya.











15 comments:

sya said...

bagusnya adam dah pandai nak solat...
tak payah disuruh2... :)

syok kan sekali sekala dapat surprise? tak yah yang mahal2, setakat penghargaan yang kecil2 pun dah terasa sangat terharu... :D

suealeen said...

sya:
Janji cik suami kita ingat kat kita.. kalo tak ingat harus juga la nak terasa hati...

Lady of Leisure said...

romantic couple.. :)

| Krsty Pinky | said...

camne nt agaknya nak ajar anak sndiri solat eks..
bagusla adam ni..

mirah said...

Thanx k sue atas ucapan. Nestkan dapat suami yg ingat dan sudi bagi tanda ingatan. Husband saya mmg bab hadiah ni kurang sket, harap dia ingatpun jadi lah. Tp, knowing him, mmg tak kisah lah dah tu.

fisa said...

alhamdulillah...sejuk ati tgk adam bersolat..;)

suealeen said...

Lady of Leisure:
Geli-gelaman akak aihhh tengok perkataan romantik tu.. :P





| Krsty Pinky |:
Banyakkan beri contoh dengan solat jemaah sama dengan Sha. Letak Mawar di tepi, insyaAllah dia lebih mudah meniru.





mirah:
Ala.. ni mai angin ingat la. Kadang tu tak ingat juga. Again like you said, knowing him, memang akak pun tak kisah. Tapi sekali-sekala kejutan kecil camni best la jugak.





fisa:
Moga sampai ke besar/dewasa la nanti hendaknya, insyaAllah.

qaseh said...

segak lg bergayala..pakwe ni solat, alhamdulillah....harap2 anakku begitu juga

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

ala..sejuk rasa tgk anak kecil solat. alhamdulillah, well educated.

miya reti nak tiru org solat sikit2 dah. kalau i bentang sejadah mesti dia tetibe angkat 2 tgn ke kepala & say "alaaaaaaaaaaaaa".

wina said...

mcm bday sweet 16 ye dpt hadiah gmbr² teddy bear tu :-)
haih...hope my hubby ingat my bday this yr..dia blh lupa lak last yr :-/

suealeen said...

qaseh:
Uihhh.. pakwe ni memang segak orangnya.. no doubt!





Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful":
Bebudak ni tak leh kita sebut "Takbir!". Mesti pastu sebut Allahuakbar.. terpengaruh sungguh tapi pengaruh baik tak pe.





wina:
I memang sweet 16 you! Hehehe.. at least to his eyes.

Ala Wina, orang laki memang gitu. Susah nak ingat tarikh/nombor. Dah fitrah.

ummuabdullahsyaakir said...

Tak terlewat lagi nak saya ucpkn selamt hari lahir utk akk...moga dpjngkn umr,dmurahkn rezeki dn dipemudahkn semua urusn.Untung akk dpt suami romntik-wlpn hadiah tak mahl n tak besar pun yg pentg ingtn ,kn?

Sejuk hati dpt tgk ank solat,kan kak

addie said...

nampak cam khusyuk je adam solat kan.siap tunduk lagi.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Saya rasa terpukul la Sue... sbb ari tu masa hubby bg gift box tu kat dlm ada bracelet (yg sya rasa sya bley bli sendiri).. mungkin hubby nampak air muka saya..terus dia kata end of the month abg beli lain k ! sbb keta abg kan problem lagi... teruklah saya ni Sue !!. tak bersyukur betul..kena minta maaf balik ni..

suealeen said...

ummuabdullahsyaakir:
Akak memang suka kalo hubby wat kejutan camni. Takyah mahal. Janji benda tu akak suka.

Moga Adam ringan untuk solat bila dah besar nanti & thanks for the birthday wish.





addie:
Gaya solat dia cam orang dewasa kan... hopefully kita dapat sediakan persekitaran yang baik untuk dia orang contohi sehingga ke dewasa kelak. Risaulah jadi ibu bapa ni. Takut cam wat salah je...

Big thanks for the gift.. I love it!





a.z.r.i.n.a.03.07:
Alamak.. ke situlah pulak. Nanti jumpalah hubby cakap kat dia takyah belikan lagi. Apa yang ada pun dah mencukupi.

Yang saya plak siap bagitahu awal² yang saya tak nak barang kemas. Nanti udahnya saya tak pakai. Simpan lam kocek baju yang cik suami tak pakai je karang.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin