Jul 15, 2009

If you’re feeling down…

Pic courtesy of Google Images.


Life?
What is Life?
Nobody know for sure
Is Life a dream within a dream?
We have goals to achieve
lessons to learn and tears to cry
We have smiles that turn to frowns.
We have people to listen to,
friends to cry to, and NOTHING to die for!
If we feel alone look into the sky,
look to the stars, the clouds
count them or just just relax
Life is easy and fun at times,
but Life is difficult, Life is depressing,
but you can get through it no matter what.
When you feel you can’t go on..
cry till there are no more tears...
cry till you laugh, but never dwell on things
you can’t go back and fix them
All dwelling does is hurt you worse
No matter what Stay Strong.
"fake a smile until it’s real" -Jeb

Poem courtesy of Help.com.

Some days are harder than any other days... Kenapalah orang lain yang beria bertanya tentang aku dari si dia sendiri? *sigh*





10 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sue,
yg penting, idup msti diteruskan..

suealeen said...

a.z.r.i.n.a.03.07:
Thanks for being supportive!

sya said...

kak sue,
hidup memang ada turun naik nya..
semoga apa yang membuatkan kak sue down akan berlalu, dan gembira semula.. :)

mirah said...

k sue,jangan down lama-lama k..
teringat pula my sis, dia pun housewife. Kekadang dia mengeluh juga sebab penat dgn kehidupan harian dgn anak-anak dan rumah, husband dia pula tak byk membantu siap ckp hal duit tak pyh risau, dia akan cari, so part my sis jaga rumah dgn anak2 je. Mm..kesian kat dia tambah dgn ada baby kecik skrg and all 3 kids are boys.

Mm..tadi dia call saya, hari ni dia rasa better setelah semalam mengadu beria dengan si Dia. Moga kalian semua diberikan kekuatan.

Dayah said...

kaksue..tabahkan hati..saya tak pandai nak calm down kan orang...sbb saya pun salu down..saya doakan utk kita sama2 tabah ok...

Lightnur said...

Assalamualaikum Sue

I pray that you are in a strong health and faith.

These are my one cent advise when you are down:

First, get your mind in the right direction by asking Allah to guide you with Istikharah and remember Allah "verily, in the remembrance of Allah do hearts find rest" (13:28).

Second, don't give up because "Allah burdens not a person beyond his scope", (2:286) but get up and go forward.

Lastly, be patience. Remember this verse "O you who believe! Seek help in patience and As-Salat (the prayer). Truly! Allah is with As-Sabirun (the patient)" (2:153).


Lots of love
lightnur

Aboo said...

Errrrr.........hahhahaha!

Nasihat aku sama seperti yg atas2 tu gk lahh..huhuhu!

Hidup jalan terus!

suealeen said...

sya:
Thanks Sya.. suka dengar ayat² lemah lembut begini.. Anyway, I know why! Must be a mould by your profession.





mirah:
Kadang memang boring tak join dunia luar..





Dayah:
Setiap manusia pernah down. Yang tak pernah down tu robot la kot, ke perasan dia bagus? Anyway, thanks for the nice inspiring poem.





Lightnur:
Waalaikumussalam.. thanks for all the verses. Really helps. Saya ni memang alpa orangnya.





Aboo:
Apa errr errr.. cara ko tulis tu wat aku nak gelak je! Tak tahan beb sebab aku bayangkan memacam.. :P.

Anyway, TQ so much!

nadnye said...

be strong babe.. walaupun kita nie manusia biasa jea, sabar, kekadang orang cakap senang yea , tabah and bla.. bla.. kadang-kadang rasa tertekan sangat...
lepaskan.. lepaskan saja..
p/s: sorry la melalut...harap semua okay

suealeen said...

nadnye:
Thanks for being supportive. Ye.. kadang macam kacang je kan. Hakikatnya.. nak lepaskan saja pun payah. Pendek kata serba-salah makcik dibuatnya..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin