Sep 4, 2009

Tag : Best Buddies 2009 Award

Tag ni dapat dari dua cik puan 1) Lady of Leisure... 2) Azrina0307



1. COPY AWARD UNTUK DILETAKKAN DALAM BLOG ANDA.
Dah letak *rasa macam nak buat hall of fame plak untuk letak award ni*


b. NYATAKAN 6 FAKTA MENARIK MENGENAI PEMBERI AWARD INI...

Lady of Leisure
1. Pemilik blog yang suka masak. Banyak resepi kat blog beliau.
2. Selalu jalan² cari makan dan cari tempat tidoq plus buat review.
3. Seorang surirumah.
4. Orangnya muda belia lagi.. kehkehkeh..
5. Orang Peghelih yang sayang beno pada anak²nya si Arri dan Molly (hope I spelled those correctly).
6. Bersuamikan orang Melaka.


Azrina0307
1. Sangat rajin memberikan tag kepada diriku yang malas menaip ini (namun kugagahi jua.. huh.. tragis!).
2. Ibu pada tiga orang anak.
3. Rajin menjahit.
4. Beliau tulis beliau suka bebel kat anak².. hehe...
5. Peramah kot sebab katanya lagi suka berborak.
6. Suka shopping (apa sudah jadi dengan tudung itewww? Tak malu betul aku ni).


c. SETIAP BLOGGER MESTI MENYATAKAN 9 FAKTA/HOBI DIRI SENDIRI.

1. Suka on internet kalau boleh 25 jam sehari.

2. Dulu sukalah juga berblog. Sekarang ni kurang sket. Entah tak tahu di mana hilangnya mood tu. Kena cari balik. Kang takut kalau dah jumpa, abih daku merempit sampai 3 entry sehari.

3. Suka pada gadgets.

4. Suka tidur kalau berkesempatan. Pening dengan masalah dunia. Kahkahkah!

5. Suka buat benda baru, tak suka statik sebab nanti jadi tak produktif (macam blog ni la jugak).

6. Suka layan cite yang menunjukkan kecerdikan/investigation/action. Kekadang layan jugak cerita perang. Meh add saya kat Facebook. Kat info tu ada senarai filem yang saya suka.

7. Suka membaca kecuali novel (terbalik kita ni). Baca blog pun suka tapi liat tinggalkan jejak.

8. Suka makan.

9. Tak suka basuh, lipat dan iron baju.


PILIH 10 ORANG PENERIMA AWARD DAN DESCRIBE TENTANG MEREKA...

1. Mirah - ibu pada 2 orang anak perempuan. Bekerja di UPM dengan penuh dedikasi.
2. Noina - ibu pada Nabila yang hebat itu.
3. Dayah - ibu kepada Shukrina Imtiyaz. Tinggai kat Penang.
4. Annsyifa - orang Penang jugak ni. Kenal melalui Ratuhati.com.
5. Mama Qaseh - dah nama pun mama mesti ada anak punyalah. Anaknya berusia 5 bulan, bernama Qaseh Nur Shafiyyah.
6. Krsty Pinky - bonda kepada Mawar Cinta Aneesa, anakanda kepada Saniah dan Samsudin, adinda kepada Sharizal dan bersaudara kepada daku dan Mrs. Chong.
7. Sara aka Mrs. Chong - adikku yang gebu itu. Always mistaken as elder sister to me.
8. Jiey Mien - ibu kepada Tuan Rayyan Ariff yang hebat. Baru pindah rumah. Raya boleh buat rumah terbuka ye, Jiey.
9. Itafed - ibu kepada si Sarra yang juga seorang anak yang hebat.
10. Intan @ mama Ammar Wafiy - orang Pantai Timur yang berkahwin dengan orang SP. Tinggai di DC. Kerja di SB.


ADE SAMBUNGAN LAGIKS..

e. Nama timangan – Yang/Bee (panggilan cik suami), Ela (keluarga belah saya), Sue (keluarga belah suami dan kawan²).

f. Anda seorang yang? – cepat panas tapi cepat cool balik serta mudah melupakan kesalahan orang lain. Plus suka buat dek je dengan perkara remeh.

g. Insan yang teristimewa? – famili terutamanya Cik Syafiah yang comel itu.

h. Lagu kesukaan? – banyak. Kebanyakannya dari koleksi The Beatles, Melly Goeslow, U2, Roxette, alunan lagu² nasyid dari Allahyarham Ustaz Asri Rabbani (Epik, Bidadari, Nawaitu, Munajat, dll).

i. Makanan kesukaan? – Italian food.

j. Sikap yang membuat anda stress? - mendesak.

k. Warna kegemaran anda? – coklat. Asal pergi beli barang mesti rembat warna coklat walau pun in the first place nak beli yang warna lain.

l. Benda mesti ada dalam beg? – kepit kuku, dompet (bleh panggil dompet ke?), kompas, diaper.

m. Kali terakhir anda menangis? – bila dapat tahu Sridar meninggal dunia.






6 comments:

Lady of Leisure said...

kak sue, ejaan Arri n Molly tu betul, terernya kak sue.. cayalah..
mmg sayang giler kat Arri n Molly.. Arri baru baik cirit birit n muntah2 sbb makanan dia habis, dah tak jual kat kedai lagi, kitorang try ganti dengan brand yg sama tapi kitten punya terus dia cirit.. sampai kul 4 pagi mommy n babanya tak tidoq dok menjaga Arri.. nasib baik Molly ok..

hari ni pi cari makanan depa yg biasa depa makan, dah tak jual dah uwarghhhhh.... nak kene tukaq plak.. hope depa boleh terima makanan baru nanti..

suealeen said...

Lady of Leisure:
Tak pe slowly... Arri pun cam baby gak. Ada makanan yang tak kena masuk dalam perut, dia orang akan meragamlah. Hopefully dia akan adapt dengan makanan baru nanti.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tenkiu buat...

tudung itew ??
email kat saya address awak yer...

Annsyifa said...

owh di tag!..

suealeen said...

a.z.r.i.n.a.03.07:
Apa emailnya wahai sista?





Annsyifa:
Tak sempat nak habaq lagi la, Ann. Ada satu lagi tag nak bagi.. kehkehkeh...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mesti xjengok profile niy....hehehe ..anyway ley email kat

azrina@tasek.com.my
azrina.fizi@gmail.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin