Sep 4, 2009

Tag : Tentang Saya

Tag ni diberikan oleh Cik Puan Lady of Leisure pada Jumaat, 14 August 2009. Tanpa melengahkan masa dan ruang blog ni yang makin banyak rompongnya dari hari ke hari, maka layankan sajalah. Nanti lagi saya merajuk dan lari masuk kebun (kehkehkeh!):



1. Apa perasan sekarang..........
Ermm... malas menaip yang tiada kesudahan. Oohhh.. pulangkanlah kerajinanku membuat entry sehari sekali itu.


2. Saya nak makan nasi.......
di kebun ayah saya. Di bawah rimbunan pohon rambutan, dikelilingi hutan. Kedengaran hanya bunyi kenderaan di lebuhraya berdekatan.


3. Saya x suka orang yang.....
mendesak dan pandang Syafiah 2-3 kali. Kalau mood saya rajin, memang saya laserkan je orang tu.


4. Impian saya menjadi.......
pemegang Dana Syafiah. Dana di mana golongan korporat sama² mengambil bahagian membantu anak² hebat ini secara langsung. Tanpa naik ke pentas. Dana yang diwujudkan bagi mengadakan aktiviti² kebajikan dan program² kesihatan dengan kerjasama pihak hospital serta lain² lagi.


5. Haiwan yg saya tidak suka......
Apa saja jenis reptilia - ular, buaya. Bukan tak suka tapi rasa semacam je.


6. Saya harapkan dapat.......
world peace.... without war!


7. Jika boleh diputarkan masa saya nak.....
tetap berada di zaman sekarang. Jalan mesti ke depan. Yang di belakang hanya perlu menjadi iktibar dan panduan.


8. Saya pada 10 thn akan datang......
berumur 41 tahun. Kubur kata mari, dunia kata pergi. Kalau tak berubah jadi baik dan beriman lagi, tak tahulah. Saya harap dapat menunaikan haji sebelum berusia 40 tahun, insyaAllah (Ya Allah, lambailah aku dan keluargaku serta kawan²ku!).


9. Hp saya adalah...
Nokia 1680 classic. Cap ayam je.


10. Saya pernah bercinta sebanyak...
tak ingat... ayah, Tom Hanks, Johnny Depp, Pierce Brosnan, Mel Gibson, Freddie Prince Jr, etc... eh banyak weih boyfriend saya. Saya juga jatuh 'cinta' dengan suara Allahyarham Ustaz Asri Rabbani. Yang bukan lelaki, dah tentu²lah mak, adik-beradik, anak menakan bla bla bla....


11. Saya suka pada handphone...
yang boleh dibuat remote control. Mungkin 10 tahun akan datang kot?


12. Kawan2 saya semuanya....
caring.. selalu cari mana saya pergi masa saya berhibernasi. Jap la.. mood saya ni lari jarak jauh. Susah nak kejar.


13. Pernah dikhianati oleh....
sebuah basikal. Masa tu baru bersalin gigi depan. Ada ka dia bagi daku eksiden depan rumah sampai sumbing gigi dan ada parut di tepi bibir sampai sekang ni? *sendiri punya salah, lagi nak salahkan basikal*


14. Apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda.....
buat bodo...


15. Senaraikan 5 orang untuk di tag:
3) Wina

Dan mana² follower yang baik hati nak buat, dipersilakan. Serba salah kalo tak tag semua kan. Kang ada plak yang majuks dengan saya.. kuikuikui! Saya nak sangat baca apa hasilnya.






5 comments:

Lady of Leisure said...

tq sudi wat tag..
:-)

Jiey^Mien said...

kak!!!!!
freddie prinze jr juga merupakan bekas kekasihku!!
Kita pernah bermadu rupanya..
dia couple ngan akak dulu ke ngan jiey dulu ek??
:P

suealeen said...

Lady of Leisure:
Mestilah rajin buat. Walau peram setahun sekali pun.. hehehe!





Jiey^Mien:
Hahaha... belum sempat bermadu, akak dah kawen dengan orang lain..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

senang2 kita buaat eh ...

sebenarnya manjangggg jer senang kalau bab tag-mengetag niy..hehehe

suealeen said...

a.z.r.i.n.a.03.07:
Tag ni bagus untuk orang yang tak de idea/malas menaip cam saya ni.. hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin