Dec 14, 2009

Projek makan lagi...


Ni modified recipe dari resepi Mac & Cheese. Mula nak buat lasagna lagi tapi sekali tengok pasta sheet tinggal 3 keping je. Anak buah lebih suka versi ni dari original Mac & Cheese.


1st time buat ikut buku tak berapa menjadi. Terlalu manis dan tak kemas. Tapi since saya suka sangat kek lobak ni, saya buat lagi untuk kali kedua pada hari yang sama. It tastes better. Not so sweet, looks nice and neat too. Krim putih tu untuk 1st time buat menjadi tapi 2nd time cair sket sebab bahan tak cukup.

Anak buah cakap, "Cik Ela ni dah boleh buat kedai bakeri sendiri ni". Kembang semangkuk mak cik dia ni.






4 comments:

fisa othman said...

sue kembang semangkuk x per...
jgn kembang setaman...
hehehe...nampak mcam sedap...
rasa nyer...errmmm bile nk rasa nie ekkk...

suealeen said...

fisa othman:
Kak Fisa, kalo pakai cam DSLR lagi menyelerakan kan...

L@n@ said...

yela sue.. btol ckap anak buah tu.. bkak la bakeri .. kat SU pun kedai bakeri kureng..

suealeen said...

L@n@:
Ada satu. Tapi cam tak dapat sambutan pun. Memang nak berbiz tapi tak tahu nak start camne.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin